Επεμβάσεις Φάρυγγα

Αμυγδαλεκτομή- φαρυγγοϋπερωιοπλαστική

Πως αντιμετωπίζονται στον ενήλικα επαναλαμβανόμενα επεισόδια αμυγδίτιδας;

Πάντοτε βάσει σχετικών ενδείξεων μπορούμε να προχωρήσουμε σε αφαίρεση των αμυγδαλών απαλλάσοντας σας απο τα δυσάρεστα συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας που ταλαιπωρούν το σύνολο του οργανισμού ενώ συχνά καταλήγουν σε και σε επιπλοκές, όπως περιαμυγδαλικός φλέγμονας ή απόστημα.

Το ροχαλητό και η δυσκολία στην ανάσα ή οι άπνοιες κατά την νύχτα μπορεί να οφείλονται στις μεγάλες αμυγδαλές μου; Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Είναι πολύ πιθανό οι άπνοιες και το ροχαλητό να οφείλονται στην ανατομική όλης της περιοχής της στοματικής κοιλότητος ή και της μύτης. Εφόσον έχουμε πάρει τη γνώμη ενός πνευμονολόγου ή αν χρειαστεί πραγματοποιήσουμε μια μελέτη ύπνου, μπορούμε να προχωρήσουμε σε διόρθωση του προβλήματος. Συγκεκριμένα πέρα απο την αμυγδαλεκτομή διορθώνουμε και την ανατομική του φάρυγγα με μια τεχνική που ονομάζεται φαρυγγοϋπερωιοπλαστική δίνοντας έτσι χώρο στη δίοδο του αέρα. Στον ίδιο χρόνο και εφόσον κριθεί απαραίτητο μπορεί να γίνει και διόρθωση σκολίου ρινικού διαφράγματος για ακομα καλύτερα αποτελεσματα.

Η αμυγδαλεκτομή γίνεται και στους ενήλικες;

Φυσικά. Ο ασθενής επιστρέφει την επόμενη ημέρα στο σπίτι του με οδηγίες κυρίως για τη διατροφή και τα παυσίπονα και οι δραστηριότητες του σύντομα επιστρέφουν στο φυσιολογικό.

Ποιά επιπλοκή να περιμένω ;

Η συνηθέστερη επιπλοκή είναι η μετεγχειρητική αιμορραγία η οποία όμως είναι εξαιρετικά σπάνια εφόσον ο ασθενής ακολουθήσει σωστά τις οδηγίες που θα λάβει.