Βιογραφικό

Η Ωτορινολαρυγγολόγος Γιοπάνου Μαρία είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά την λήψη του ιατρικού τίτλου εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική και ακολούθως στην Ωτορινολαρυγγολογία και Χειρουργική Κεφαλής – Τραχήλου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘Γ. Γεννηματάς’. Έλαβε το τίτλο της ιατρικής ειδικότητας με πληθώρα χειρουργικών επεμβάσεων με ιδιαίτερη έμφαση στις παθήσεις της ρινός, του φάρυγγα και του τραχήλου.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, είναι υπεύθυνη κλινικών μελετών της εταιρίας Medical Trial Analysis, Swiss με συμμετοχή μεγάλων κέντρων της Ελλάδος και του
εξωτερικού.

Μετά τη λήψη της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στην Ενδοσκοπική (FESS) και Μικροσκοπική Χειρουργική Ρινός- Παραρρινίων σε κέντρα του εξωτερικού (Γερμανία) αλλά και της Ελλάδος. Από το 2015 είναι και παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ρινολογικής Εταιρίας (ERS).

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής κεφαλής -τραχήλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με επιστημονικές εργασίες και ανακοινώσεις, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα το επιστημονικό της έργο.

Απο το 2015 είναι Επιστημονικής Συνεργάτης του Νοσοκομείου ‘ Ερρίκος Ντυνάν’ (Henry Dunant Hospital Center) όπως επίσης και του Νοσοκομείου ‘Ιασώ Παίδων’.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα πλήρως εξοπλισμένο και άρτιο τεχνολογικά στο οποίο ασχολείται με όλο το φάσμα των Ωτορινολαρυγγολογικών παθήσεων τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Το ιατρείο

Τομείς Εξειδίκευσης

  • Παιδο-Ωτορινολαρυγγολογία
  • Χειρουργική Κεφαλής & Τραχήλου
  • Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός, Παραρρινίων & Λειτουργική Ρινοπλαστική

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

  • 14th International Training Course on Endoscopic and Microscopic Sinus Surgery with hands-on training, Marbourg Germany (27-29 Ιουνίου 2014)
  • Courses on Clinical Trials, Αθήνα Ελλάδα (Απρίλιος- Ιούνιος 2013) και απόκτηση Certificate of Completion of Good Clinical Practice and Regulatory Requirements for Clinical Trials (Νοέμβριος 2013)
  • 11ο Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Παραρρινίων Κόλπων με Πρακτική εξάσκηση σε νωπά παρασκευάσματα (30 Νοεμβρίου- 01 Δεκεμβρίου 2012)
  • Βασικές αρχές FESS, στα πλαίσια του 14ου Πανελλήνιου Ρινολογικού Σεμιναρίου (4-6 Απριλίου 2014)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

‘Τα επείγοντα της ΩΡΛ ειδικότητας’

Παρουσίαση στα πλαίσια των εκπαιδευτικών μαθημάτων των ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής του Νοσοκομείου ‘Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’