Παιδο -ΩΡΛ

Οι ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις των παιδιών ταλαιπωρούν τόσο τους μικρούς μας ασθενείς όσο και τους γονείς τους.

Εξωτερική ωτίτιδα στις καλοκαιρινές περιόδους, υγρό στο αυτί κατά τις χειμερινές περιόδους, αμυγδαλίτιδες ή δυσκολίες στην αναπνοή/ροχαλητό είναι λίγα απο τα ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τα παιδιά και στα οποία με υπευθυνότητα αλλά και ευαισθησία μπορούμε να προσεγγίσουμε.

Το ιατρείο μας είναι διαμορφωμένο ώστε να υποδέχεται τα παιδιά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με δραστηριότητες ώστε να συνεργάζονται πλήρως στην εξέταση και να είναι μια διαδικασία παιχνιδιού για αυτά.

Επιπλέον η πείρα μας στις παιδιατρικές παθήσεις αλλά και στις παιδοωτορινολαρυγγολογικές επεμβάσεις εγγυάται την αποκατάσταση οποιουδήποτε προβλήματος με απόλυτη επιτυχία.

Οι πιο συχνές παθήσεις στα παιδιά είναι:

  • Οξεία αμυγδαλιτιδα: Συχνή παιδιατρική νόσος. Συχνά τα παιδιά πάσχουν από επαναλαμβανόμενα επεισόδια αμυγδαλίτιδας. Η διάγνωση και το θεραπευτικό πλάνοθα δώσει τη λύση .
  • Αποφρακτική άπνοια παιδιών: Αφού ληφθεί αναλυτικό ιστορικό και συμπληρωθούν ερωτηματολόγια από τους γονείς (βάσει διεθνών οδηγών) ακολουθεί προσεχτική εξέταση του παιδιού με ή χωρίς ενδοσκόπηση (αμυγδαλές, κρεατάκια) και προτείνεται η κατάλληλη θεραπεία για να απαλλαχθεί το παιδί από τα δυσάρεστα αυτά συμπτώματα (ροχαλητό, άνοιες).
  • Εξωτερική ωτίτιδα: Συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η γνωστή και ως ‘νόσος του κολυμβητή’ προκαλεί πόνο και αλλά συμπτώματα στα αυτάκια των παιδιών. Η διάγνωση γίνεται με ωτοσκόπηση ή ωτομικροσκόπηση και δίδονται οδηγίες και αγωγή.
  • Μέση ωτίτιδα: Συχνότατη πάθηση στα νήπια και παιδιά. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να γίνει στο ιατρείο και να δωθούν θεραπευτικές οδηγίες.
  • Καθαρισμός ώτων στα παιδιά: Ανώδυνα και αποτελεσματικά.
  • Τραχηλικές διογκώσεις: Αξιολογούνται και πιθανές τραχηλικές διογκώσεις παιδιών και προχωράμε σε θεραπευτικό πλάνο.
  • Ακοολογικές παθήσεις: Εκτίμηση ακοής.
  • Χειρουργικές επεμβάσεις παιδιών: Συνεργαζόμαστε με παιδιατρικές κλινικές και με εμπειρία και αποτελεσματικότητα αντιμετωπίζουμε επιτυχώς ΩΡΛ χειρουργικές παθήσεις (αμυγδαλεκτομή, αδενοειδεκτομή, βιοψίες κλπ.)